Testközelben a megújuló energia Budapesten

Testközelben a megújuló energia Budapesten

2010. május 27-29. között negyedik alkalommal nyílik meg a RENEXPO® Central Europe, a közép-európai régió legnagyobb megújulóenergia-ipari kiállítása és vására a kőbányai Vásárvárosban, 3500 négyzetméteren. A háromnapos kiállítás és kongresszus a helyben megtermelt zöldenergia felhasználására és betáplálására, valamint az innovatív, például hidrogéncella alapú technológiákkal és az intelligens hálózati modellekkel kapcsolatos ismeretek megosztására fókuszál.

A három hét múlva kezdődő kiállítás és konferencia sorozat Magyarország és a régió országainak megújuló energiával kapcsolatos innovatív technológiai megoldásait és legjobb gyakorlatát mutatja be - ezáltal a RENEXPO® katalizátorként működik a megújulóenergia-ipar számára, egyúttal átfogó képet ad a megújulók kiaknázásának módozatairól. Az egyes rendszerek és eszközök a helyszínen megtekinthetőek, illetve sok esetben megrendelhetőek is lesznek.

„A jelentős GPD-visszaesés, valamint a lényegében mozdulatlan megújuló energia szabályozás ellenére is várhatóan 100 kiállító - idén többen klaszterként, egyesületként közös standra tömörülve - mutatja be szolgáltatásait és technológiáit, összesen 3500 négyzetméteren. Ez azt jelenti, hogy a RENEXPO® a gazdasági recessziós környezetben várhatóan megismétli tavalyi sarokszámait - azzal együtt, hogy számos hazai kiállító távolmaradásra kényszerül, összefüggésben a manapság gyakori körbetartozásokal, az energetikai pályázatok hosszú átfutási idejével, az engedélyezési folyamatok elhúzódásával - fejtette ki Lutring Tünde, a szervező REECO projektmenedzsere - a hazai KKV-k közül elsősorban így azon innovatív szereplők vesznek részt, amelyek piacképes, esetenként exportorientált stratégiával a piaci kitörési pontokat keresik."

A fiatalok újító gondolkozásának, programjaik és kezdeményezéseik bemutatására a tavalyinál is szélesebb teret biztosít a szervező: - az „Uni-Street", vagyis az „Egyetemek Utcája" keretében mintegy 10 egyetem és főiskola mutatkozik be az ország valamennyi régiójából. A 3 napos rendezvényre meghívást kapott a BME, az ELTE , a Corvinus, továbbá Gödöllő, Miskolc, Debrecen, Szeged, Pécs, Veszprém, Sopron, Győr, Gyöngyös valamint Nyíregyháza egyetemei.
Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.