Alternatív energia - energia alternatívák - Megújuló energiaforrással működő játékok

Megújuló energiaforrással működő játékok

Megújuló energiaforrással működő játékok

Az alternatív energiákról (megújuló energiák) már sokat hallottunk, de mi hétköznapi emberek közelről nem tapasztalhattuk meg működésüket. Ehhez nyújtanak eredeti módon segítséget, a Tudományos Játékok kínálatában szereplő játékok, amelyek a napenergia, szélenergia, vízenergia felhasználásával működnek. Nem csak jó szórakozás a gyerekeknek, hanem kézzel fogható tapasztalatot ad az alternatív energiák hatékonyságáról.

8 éven felüli gyerekeknek izgalmas, alternatív energia felfedezését segítő játék és hasznos alternatíva a szabadidő eltöltésére a tv vagy a videó játék helyett. A játékokból legohoz hasonlóan lehet járműveket építeni.

Ajánljuk a játékokat iskolai bemutató órákra, fizika, környezetismereti órákra is. Hiszen mennyivel izgalmasabb a tanulóknak, ha a szemük előtt működik a napelemmel, vízenergiával, sós vízzel vagy szélenergiával a jármű, ahelyett, hogy csak hallanak róla!

Tudtad, hogy azt az energiát, amely az összes Földön található és kitermelhető kőolajkészletekben rejlik a Nap 1,5 nap alatt sugározza a Földre? A Napelemes Járművek Készlet igazi napelemet tartalmaz és építhetünk belőle napenergiával működő mozdonyt, repülőt, helikoptert vagy más általunk kitalált járművet. Napfény hiányában az asztali lámpa fénye is működésbe hozza a járművünket, vagy elemmel is működtethető.

Egy igazi érdekesség a Sós Vízzel Működő Jármű, ami akkor indul el, amikor sós vizet fecskendezünk a tartályába. A sós víz a magnézium elektródával érintkezve kémiai energiát hoz létre és azt a játék üzemanyagcellája alakítja át elektromos energiává. Az autón kívül még 21 más modellt, vagy saját modelledet is megépítheted.

Szélerőmű Építs szélerőművet otthon!
A játék Szélerőmű nem tud annyi elektromosságot termelni, mint az óriás testvéreik, de az alapelvek azonosak és sokat tanulhatunk belőlük. A készletből készíthetsz szélerőművet hosszú és rövid lapáttal, közben figyeld meg mi különbség. Amikor a szél forgatja a szélkerekeket áramot termelünk, amivel feltölthetjük az újratölthető elemet és a kis led égő is világít. Szélerőművön kívül szélenergiával működő autót, repülőt vagy traktort is építhetsz.

A Vízzel működő járművek igazi környezetbarát társaságot alkotnak, benzin és elem nélkül, csak a víz erejét felhasználva működnek. 13 járművet építhetsz, melyeket a vízkeringető rendszernél vagy a vízsugárhajtású járműveknél, a víznyomás működtet. A hidropneumatikus modellek esetében a víz pumpálásával a tartályban lévő levegőt sűrítjük és amikor az „kiszabadul” a járművünk is megindul. Nézd meg működését a következő videón:

Forrás: http://www.tudomanyosjatekok.hustyle="display:inline-block;width:468px;height:60px"
data-ad-client="ca-pub-0247853432262782"
data-ad-slot="2778301780">

Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.