Alternatív energia - energia alternatívák - Megújuló energia alapú fűtési rendszerek, és biomassza alapú energiahordozók alkalmazása a mindennapokban

Megújuló energia alapú fűtési rendszerek, és biomassza alapú energiahordozók alkalmazása a mindennapokban

Megújuló energia alapú fűtési rendszerek, és biomassza  alapú energiahordozók

Bár napjainkban egyre gyakrabban találkozhatunk a bioenergia, megújuló energiahordozók, fenntartható fejlődés fogalmakkal, és mindenkinek van fogalma róla, hogy mi mit is jelent, igazából sokkal nagyobb teret, jelentőséget és lehetőséget kellene biztosítani ezen energiahordozók valós, életszerű megismertetésére minél szélesebb körökben.

Ez ügyben kívánt nyitni a szélesebb tömegek felé a Veszprém megyei Jákófa Kft. és Jákóenergetika Kft. “Megújuló energia alapú fűtési rendszerek és biomassza alapú energiahordozók alkalmazása a mindennapokban” nyílt napok megrendezése által.

A nyílt napok alkalmával a cég telephelyén és bemutatótermében a megújuló energiaforrások körébe tartozó biomassza alapú legkorszerűbb fűtési megoldásokat tekinthették meg az érdeklődők. A rendezvényt szept. 23-án Nagy Pál - a Jákófa Kft. ügyvezetője - rövid, lényegre törő beszéde nyitotta meg, őt követték a kistérség, illetve a régió illusztris meghívott vendégei, akik a szívélyes üdvözlő beszéd után, példaértékűnek tartották a kezdeményezést. A mindössze 20 perces „hivatalos” megnyitó után a látogatóké és a kiállítóké – Ligno, Edilkamin, Fröling, Rika, Strebel, Herz - volt a főszerep, ahol az érdeklődök a szakemberektől kérdezhettek, illetve ismerkedhettek a stílusos bemutatóteremben kiállított biomassza kazánokkal, kandallókkal, napkollektorokkal, továbbá a megújuló energiaforrások körébe tartozó tüzelőanyagokkal, a fapellettel és a fabrikettel.

A bemutató darabokon kívül nagy népszerűségnek örvendett partnerünk - Edilkamin - bemutató furgonja is, ahol az érdeklődök működés közben is megtekinthették a fapellet- és fabrikettfűtéses kályhákat, kandallókat, ezáltal eloszlatva a maradék kételyeket is, hogy a pelletfűtéses kályhában a pellet nem éghet olyan látványosan, mint a hasábfa a kandallóban.

A nyílt napok alkalmával rengetegen éltek azzal a lehetőséggel is, hogy betekintést nyerjenek a Jákófa Kft. által épített és üzemeltetett 1,5 MW fapelletfűtéses hőközpont működésébe is, amely a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. teljes hőigényét megújuló energiaforrásnak számító fapellettel biztosítja.

A pénteki napon zömmel a cégek, intézmények képviseltették magukat igencsak szép számban, míg a szombati napon inkább a magányszemélyek tisztelték meg jelenlétükkel a rendezvényt. A számtalan pozitív visszajelzés tükrében sokkal több ilyen rendezvényre lenne szükség országszerte. A tudatos, környezetbarát mentalitás népszerűsítése számunkra nem egy lehetőség, hanem annál inkább kötelesség és életforma.

Biztató, fölöttébb pozitív jelenségnek tartjuk, hogy meghívásunknak nem csak a felnőtt-társadalom tett eleget, hanem - a szomszéd falu iskolájából, környezetismereti nevelés óra keretében - népes számban az ifjúság is.

Forrás: www.jakofa.hustyle="display:inline-block;width:468px;height:60px"
data-ad-client="ca-pub-0247853432262782"
data-ad-slot="2778301780">

Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.