Alternatív energia - energia alternatívák - Alternatív energiák a Szekszárdi sportcentrumban

Alternatív energiák a Szekszárdi sportcentrumban

Alternatív energiák a Szekszárdi sportcentrumban

Geotermikus és napenergia használatával állítanának elő meleg vizet és energiát a szekszárdi sportcentrumban. Ezt egy uniós környezetvédelmi program teheti lehetővé.

Csatlakozik a megyeszékhely egy unós környezetvédelmi programhoz, döntött egyebek mellett, legutóbbi rendkívüli ülésén a közgyűlés. Dr. Haag Éva alpolgármester elmondta, a program 85 százalékos támogatottságú, s további tíz százalékot ad hozzá a magyar állam.

Az unió egyik fő prioritása a környezet megóvása a jelen és a jövő nemzedékei számára. A város a „VIS NOVA” elnevezésű, összesen 231 millió eurós transznacionális együttműködési programhoz csatlakozott. Ebben közép-európai országok, Ausztria, Csehország, Németország, Magyarország, Olaszország, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia egyes régióiban köz- és magánszektor bevonásával valósulhatnak meg környezetbarát fejlesztések.

A megyeszékhely a Szekszárdi Víz- és Csatornamű Kft. segítségével elkészítette saját pályázati koncepcióját. A tervek közt az szerepel, hogy a sportcentrum meglévő és új létesítményeiben a használati meleg vízhez, a fürdő meleg vízéhez és energia ellátásához tervezik geotermikus és napenergia felhasználását. Az idén nem egészen négymillió forint önerőt igényel a programban való részvétel.

Forrás: teol.hustyle="display:inline-block;width:468px;height:60px"
data-ad-client="ca-pub-0247853432262782"
data-ad-slot="2778301780">

Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.