admin blogja

Miért nem váltunk 100%-ban megújuló energiára?


Zöldhulladék elszállítás Budapest és Pest megye területén

zoldhulladek-szallitas.jpg

Napjainkban egyre nagyobb gondot okoz a Főváros és környező települések lakosainak a zöldhulladék szállítás. Budapesten és nagyon sok településen a zöldhulladék égetése egész évben tilos.

Amennyiben hulladék égetési bejelentés érkezik a katasztrófavédelmi igazgatóságra, abban az esetben komoly bírságra számíthat az égetést végző személy. A professzionális zöldhulladék szállítók nem csak a klasszikus értelemben vett falevelet szállítják el, hanem ágat, gallyat, lombozatot, nyesedéket, füvet, levelet, fatörzset.

És a szakszerű szállítás előnyei:


A FlixBus 100%-ban elektromos távolsági buszt indított Németországban

flixbus.png

Európa legnagyobb távolsági buszhálózata tovább invesztál az e-mobilitásba. Áprilisban a FlixBus a világon elsőként teljesen elektromos buszt kezdett tesztelni távolsági útvonalon Párizs és Amiens között, október végén pedig elindult a második e-FlixBus Németországban, Frankfurt és Mannheim között. A német busz a Greenpeace Energy által biztosított 100 százalékban tiszta áramot használ.


Mondj nemet az egyszer használatos műanyagokra!

zacsko.png

A világ belefullad az eldobható műanyagokba. Minden percben egy teherautónyi műanyag szemét kerül az óceánokba.

A legfrissebb kutatások szerint ráadásul a hazai folyók, a Duna és a Tisza is mikroműanyag részecskékkel szennyezettek. Sőt, a műanyag darabok megtalálhatóak a csapvízben és a palackozott vizekben is. Itt az ideje, hogy fellépjünk a műanyagszennyezés ellen, a környezetünk, és ezen keresztül saját egészségünk a tét!


Alternatív energia - kell ez?

Egy tisztelt olvasónk tollából származik ez az írás, érdemes rajta elgondolkozni.

"Nagyon divatos lett a megújuló energiákról beszélni..! Sajnos az emberek 99%-a valóban csak beszél róla...! Aki viszont valóban tenni szeretne az ügy érdekében az viszont kemény "falakba" ütközik..! Lehet hogy, csak magyar mentalitás..? Saját estemről tudok beszélni..! Még az év elején (5 év küzdelem a hivatallal) kaptam meg egy beadványomra a szabadalmat..!


Szeged - szén-dioxidot reaktor fejlesztés

szeged.png

Hidrogént előállító és szén-dioxidot átalakító elektrokémiai reaktorokat fejleszt a Thalesnano Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) egy uniós támogatással induló projektben – írja az MTI. A négyéves kutatás-fejlesztési program teljes költségvetése 1,226 milliárd forint, ebből 846,7 millió forintot uniós támogatás fedez.


Európai Mobilitási Hét 2017

Európai Mobilitási Hét 2017: Növekvő környezettudatosság a közlekedésben Németországban és Európában – az utazók 70 százaléka a távolsági buszos közlekedést választja az autó helyett

++ Bepillantás publikálás előtt álló kutatási eredményekbe: a német IGES és IFEU felmérései a távolsági buszközlekedés társadalomra és fenntarthatóságra gyakorolt hatásairól
++ A FlixBus német utasainak 70 százaléka hosszabb utakon előnyben részesíti a buszt, még akkor is, ha egyébként hozzáférne autóhoz
Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.
Tartalom átvétel