otthon

Miért ad az állam pénzt, hogy felújítsam az otthonom ?

Miért ad az állam pénzt, hogy felújítsam az otthonom ?

Ma már bizonyított, hogy az egyre szélsőségesebb időjárási jelenségek, amiket évről évre tapasztalhatunk (árvizek, száraz és forró nyarak, egy tömegben lehulló nagy mennyiségű csapadék stb.) nagyrészt az emberi tevékenyég következményei. Az éghajlatváltozásnak elnevezett folyamat mögött többek között az a hatalmas mennyiségű szén-dioxid áll, amit erőműveinkből, illetve kazánjainkból szabadul fel. Ennek csökkentésére dolgozták ki néhány éve a széndioxid-kvóták nemzetközi kereskedelmét.


Napelem a lakásban

Napelem a lakásban

Egyre többen foglalkoznak a megújuló energiaforrások mindennapi életbe való ültetésével - készül a napelemes függöny. Panelban élek, déli fekvés, nyolcadik emelet, szembe szomszéd nélkül. Ameddig a nap süt, a lakást is eléri, és hiába a reluxa, negyven fokban csücsülök tavasztól őszig. A Ming-Ching Hsueh tervezte napelemes függöny sem oldaná meg a problémámat, ez tény, viszont jól néz ki, és használatával még kevesebb energiát is fogyasztanék.


Legyen önnek is klímabarát otthona! - Borsod Online

Legyen önnek is klímabarát otthona!Borsod OnlineMinden esetbe komplex tervet készítenek, amely magában foglalja a hőszigetelést, nyílászárócserét és az alternatívenergia-felhasználási lehetőségeket. ...

Az energiatakarékos otthon

Az energiatakarékos otthon

Számtalan praktikus módszer létezik, mellyel a komfortérzet feláldozása nélkül tehetjük energia és így pénztakarékosabbá háztartásunkat. A legtöbb ilyen módszer nem is igényel jelentős pénzráfordítást, érdemes tehát végigvennünk lehetőségeket. Fűtésszámlánk csökkentése érdekében szigetelhetjük lakásunkat, gáz, olajkazán helyett alkalmazhatunk napkollektorokat, vagy hasznosíthatjuk a Föld hőjét.
Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.
Tartalom átvétel