napelem

Napelem árcsökkenés

Napelem árcsökkenés

A Lux Research legutóbbi iparági elemzése szerint a következő években az installált napenergia kapacitás 15.5%-kal nőhet éves szinten, viszont a szektorban érdekelt cégek bevétele stagnálhat egészen 2016-ig.

A Navigant Consulting szerint csak ebben az évben 20%-kal csökkent a napelem modulok ára. A két jelentés alapján a napenergia alkalmazása egyre vonzóbbá válhat a végfelhasználók számára viszont kevésbé örömteli a modulgyártóknak, akik a költségcsökkenés ellenére sem várhatnak növekedést profit marginjukban.


A fotovillamos napkollektoros rendszer

A mai napkollektoroknál már léteznek sokkal jobb hatásfokú rendszerek is ilyen a : fotovillamos napkollektoros rendszer.


Napcellás tetőcserép

Egy zseniális Magyar találmány.
A feltalálót Géniusz díjjal jutalmazta az Európai unió.
Már 1-2 cserép behelyezésével jelentős energiát nyerhetünk.
100-200 cseré viszont már fedezi egy átlagos ház teljes energia igényét.


Hova (és hova nem) érdemes napelemet telepíteni?

Hova (és hova nem) érdemes napelemet telepíteni?

Hogy ne csak mindig nagyon szakmai és világpiaci dolgokról legyen szó, most nagyon is gyakorlati és praktikus kérdéskört fogunk körbejárni, azaz hova lehet és hova nem érdemes napelemet telepíteni. (Hogy mennyi hozamra, megtermelt áramra, azaz kWh-ra számíthatunk napelemes rendszerből, ezt egy korábbi írásban már szerepelt).


Napelem a lakásban

Napelem a lakásban

Egyre többen foglalkoznak a megújuló energiaforrások mindennapi életbe való ültetésével - készül a napelemes függöny. Panelban élek, déli fekvés, nyolcadik emelet, szembe szomszéd nélkül. Ameddig a nap süt, a lakást is eléri, és hiába a reluxa, negyven fokban csücsülök tavasztól őszig. A Ming-Ching Hsueh tervezte napelemes függöny sem oldaná meg a problémámat, ez tény, viszont jól néz ki, és használatával még kevesebb energiát is fogyasztanék.
Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.
Tartalom átvétel