megújuló energiák

Megújuló energia alapú fűtési rendszerek, és biomassza alapú energiahordozók alkalmazása a mindennapokban

Megújuló energia alapú fűtési rendszerek, és biomassza  alapú energiahordozók

Bár napjainkban egyre gyakrabban találkozhatunk a bioenergia, megújuló energiahordozók, fenntartható fejlődés fogalmakkal, és mindenkinek van fogalma róla, hogy mi mit is jelent, igazából sokkal nagyobb teret, jelentőséget és lehetőséget kellene biztosítani ezen energiahordozók valós, életszerű megismertetésére minél szélesebb körökben.

Ez ügyben kívánt nyitni a szélesebb tömegek felé a Veszprém megyei Jákófa Kft. és Jákóenergetika Kft. “Megújuló energia alapú fűtési rendszerek és biomassza alapú energiahordozók alkalmazása a mindennapokban” nyílt napok megrendezése által.


A klímaváltozás gyorsul a megújuló energiák elengedhetetlenek

A klímaváltozás gyorsul

A klímaváltozás gyorsul, a megújulók elengedhetetlenek
Az Egyesül Nemzetek vezető tudósai szerint a világ nem jó úton halad a globális felmelegedés megfékezésére, ezért a kormányoknak mindent meg kell tenniük a zöld technológiák minél gyorsabb elterjedéséért.

A tudósok szerint minél tovább halogatják a cselekvést, annál nagyobb árat fogunk fizetni később a káros anyag-kibocsátás csökkentésének elmulasztásáért. A legutóbbi adatok igen riasztóak, ugyanis 2010-ben új rekordot döntött a karbonkibocsátás, amint a világ országainak gazdasága új erőre kapott a válságot követően.


Pozitív hazai példák és összefogás a II. Valóságos Kincsesbánya Fórumon

VALÓSÁGOS KINCSESBÁNYA

2011. május 20-án ismét megrendezésre került az ország energiafüggőségnek csökkentését, a megújuló és az alternatív energiaforrás lehetőségeit vizsgáló szakmai rendezvény: a II. Valóságos
Kincsesbánya Fórum. Az országos szakmai konferenciának idén Újszilvás adhatott otthont.

A rendezvény résztvevőit Dr. Petrányi Csaba, Újszilvás polgármestere, a II. Valóságos Kincsesbánya Fórum védnöke köszöntötte, aki beszédében a Valóságos Kincsesbánya projekt jelentőségét és eddigi eredményeit hangsúlyozta, továbbá megköszönte, hogy a fórum helyszínéül településükre esett a választás.


A megújuló energiák alkalmazási lehetőségeiről

Dr. Kiss Tibor - Pécsi Egyetem
A megújuló energiák alkalmazási lehetőségeiről 1- 2 - 3. rész


Megújuló energia: Németország nagyon komolyan veszi

Megújuló energia: Németország nagyon komolyan veszi

Németország jelentős mértékben képes lehet túlteljesíteni az EU által a megújítható energiaforrások 2020-as részarányára kitűzött irányelveket - vélik a német szövetségi megújítható energia szervezet (Bundesverband Erneuerbare Energie, BEE) szakértői.


Alternatív energia - energia alternatívák

Alternatív energia


Alternatív energia - a természeti jelenségek kölcsönhatásából kinyerhető tiszta energia, úgy mint: napenergia, vízenergia, szélenergia, geotermikus energia.

 
A megújuló energiaforrásnak nevezzük azon természeti jelenségeket, melyekből az energia úgy nyerhető ki, hogy jelentősebb emberi beavatkozás nélkül legfeljebb néhány éven belül az újratermelődik.
 
Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.
Tartalom átvétel