klímaváltozás

A klímaváltozás gyorsul a megújuló energiák elengedhetetlenek

A klímaváltozás gyorsul

A klímaváltozás gyorsul, a megújulók elengedhetetlenek
Az Egyesül Nemzetek vezető tudósai szerint a világ nem jó úton halad a globális felmelegedés megfékezésére, ezért a kormányoknak mindent meg kell tenniük a zöld technológiák minél gyorsabb elterjedéséért.

A tudósok szerint minél tovább halogatják a cselekvést, annál nagyobb árat fogunk fizetni később a káros anyag-kibocsátás csökkentésének elmulasztásáért. A legutóbbi adatok igen riasztóak, ugyanis 2010-ben új rekordot döntött a karbonkibocsátás, amint a világ országainak gazdasága új erőre kapott a válságot követően.


A klímaváltozás és a megújuló energiák kölcsönhatása

A klímaváltozás és a megújuló energiák kölcsönhatása
A globális klímaváltozás korlátozásának egyik nyilvánvaló eszköze a megújuló energiaforrások részarányának növelése. Főként azoké, amelyek nyomán egyáltalán nem keletkezik üvegházgáz, de a fosszilis energiaforrásokhoz képest előnyös a biomassza-égetés is, feltéve, hogy ez valóban ilyen céllal ültetett növények felhasználásával történik. A szélenergia ma még világszerte alig 0,05%-át teszi ki a teljes, és kevesebb, mint 0,2%-át az elektromos energia-termelésnek. Ugyanakkor ez a legyorsabban növekvő ütemű forrása az elektromos energiának.Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.
Tartalom átvétel