energiák

A megújuló energia hasznosítás módjainak és eszközeinek kiállítása

Interaktív vándorkiállítás - A nap sugarától otthonunk melegéig


A klímaváltozás és a megújuló energiák kölcsönhatása

A klímaváltozás és a megújuló energiák kölcsönhatása
A globális klímaváltozás korlátozásának egyik nyilvánvaló eszköze a megújuló energiaforrások részarányának növelése. Főként azoké, amelyek nyomán egyáltalán nem keletkezik üvegházgáz, de a fosszilis energiaforrásokhoz képest előnyös a biomassza-égetés is, feltéve, hogy ez valóban ilyen céllal ültetett növények felhasználásával történik. A szélenergia ma még világszerte alig 0,05%-át teszi ki a teljes, és kevesebb, mint 0,2%-át az elektromos energia-termelésnek. Ugyanakkor ez a legyorsabban növekvő ütemű forrása az elektromos energiának.

Testközelben a megújuló energia Budapesten

Testközelben a megújuló energia Budapesten

2010. május 27-29. között negyedik alkalommal nyílik meg a RENEXPO® Central Europe, a közép-európai régió legnagyobb megújulóenergia-ipari kiállítása és vására a kőbányai Vásárvárosban, 3500 négyzetméteren. A háromnapos kiállítás és kongresszus a helyben megtermelt zöldenergia felhasználására és betáplálására, valamint az innovatív, például hidrogéncella alapú technológiákkal és az intelligens hálózati modellekkel kapcsolatos ismeretek megosztására fókuszál.


Érdemes távhősnek maradni?

Távfűtás ?

Csak a politika csökkentheti a távfűtés árát, mondják a távhőszolgáltatók. Ők ugyanis politikai döntések miatt drágán kapják a gázt, a fogyasztók sok áfát fizetnek, és jobbára csak az áramárban jelenik meg a kapcsolt áram- és távhőtermelés haszna. A szolgáltatók szerint a közhangulat a valósnál is drágábbnak tartja a távfűtést, aminek az ára Budapesten akár a harmadával csökkenhetne, ha nem lenne fontosabb az olcsó áram és az olcsó gáz.
Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.
Tartalom átvétel