éghajlat változás

A fajok 40 százaléka is kipusztulhat...

A fajok 40 százaléka is kipusztulhat...

A Természetvédelmi Világalap magyarországi szervezete szerint a gyors éghajlatváltozás miatt a fajok 20-40 százaléka eltűnhet 2050-re a Föld színéről. Magyarországon is sok állat- és növényfaj nem tud majd alkalmazkodni az éghajlat gyors változásához.

A Természetvédelmi Világalap szakértői jelentése megállapítja: gyakrabban kell számítani olyan hőhullámokra, mint amilyenektől Európa most is szenved.

A szakértők emlékeztetnek arra: az elmúlt évszázad során Európa évi átlagos hőmérséklete 1 Celsius-fokkal emelkedett és további 1-2 fokos növekedés várható.


A klímaváltozásról

Klímaváltozás

A klímaváltozás a Föld klímájának, éghajlatának tartós és jelentős mértékű megváltozását jelenti. A változás kiterjedhet az átlagos hőmérsékletre, az átlagos csapadékra, vagy a széljárásra. Az éghajlatváltozás jelentheti az éghajlat változékonyságának módosulását is. Egy adott klímaváltozás végbemehet akár néhány évtized alatt, de kiterjedhet évmilliókra is. Klímaváltozás történhet a Földön végbemenő természetes folyamatok következményeként, a bolygót érő külső hatások eredményeképpen, vagy akár emberi tevékenység folytán.
 
Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.
Tartalom átvétel