alternatíva

Állati erő, mint zöld energia ?

Állati energia ?

Egyik kedves olvasónk küldte ezt a pár soros felvetés, amin esetleg érdemes elgondolkozni.

"Arra gondoltam, hogy az igavonó állatok erejét kellene használni generátor hajtására. Valahogy úgy, mint anno a malom meghajtására voltak használva. Ki kellene számolni, kísérletezni , hogy menyire lenne érdemes az állatokat dolgoztatni ahhoz hogy elegendő áramot állítsanak elő, és a húsuk is gazdaságosan fejlődjön. A legelőn járó állatok húsát többre tartják mint a karámba hizlalt állatokét. Nem csak a legelés miatt, hanem a mozgás miatt is. Ezért nem tartom lehetetlennek, hogy egy állat dolgoztatva legyen néhány órát naponta és hízzon is mellette.

Szóval, ott az állattenyésztés, ott a sok állati erő. Kellene telepíteni generátorokat, körkörös járással hajtanák az állatok a generátorokat. Az eladott energiából lenne fedezve a takarmány költsége. Talán még hasznot is termelnének. De ha nem is termelődne haszon az energiából, az eladott hús minőséges lehetne, az én felfogásom szerint, és a hús eladásából lenne az tenyésztő haszna. Sok mindenre jó lenne ez a
konstrukció. Új értelmet nyerne a mezőgazdaság és termelődne zöld energia. Gondolom gazdaságilag is megállná a helyét."
Igaz, nem olyan elegáns ötlet mint a hideg fúzió.

Feri


Tanácsok lakossági hőszivattyús rendszerhez

A lakosság lehetőségei a megújuló energiák felhasználásában-bővebben a hőszivattyús rendszerekről - Ádám Bélától. Részetek az Ingatlanpiaci Panoráma műsorából.


Alternatív energia - energia alternatívák

Alternatív energia


Alternatív energia - a természeti jelenségek kölcsönhatásából kinyerhető tiszta energia, úgy mint: napenergia, vízenergia, szélenergia, geotermikus energia.

 
A megújuló energiaforrásnak nevezzük azon természeti jelenségeket, melyekből az energia úgy nyerhető ki, hogy jelentősebb emberi beavatkozás nélkül legfeljebb néhány éven belül az újratermelődik.
 


style="display:inline-block;width:468px;height:60px"
data-ad-client="ca-pub-0247853432262782"
data-ad-slot="2778301780">

Cikk beküldés
Tisztelt Látogató, küldjön cikket és ossza meg gondolatait a többi olvasóval.
Tartalom átvétel